Sastojci:

  • 150 g fileta lososa
  • So
  • Paprika
  • Maslinovo ulje
  • 50 g čeri paradajza
  • 30 g mladog špinata
  • 2 režnja belog luka
  • 30 g putera
  • 1 dl suvog belog vina
  • 10 g bosiljka
  • 20 g Grana Padano sir
  • Rezanci od testa:
  • 4 žumanceta
  • 150 g brašna (po potrebi i više)
  • Suncokretovo ulje
  • So
  • Paprika
  • Crvena paprika i čili u prahu

Brašno stavite u posudu, dodajte žumance, ulje, so i blendajte glatko sa malo tečnosti. Sastojci se izmešaju u glatko i mekano testo, umotaju u providnu foliju i ostave da se odmaraju najmanje 20 minuta. Dok se testo odmara, pripremite nadev.

Podloga od povrća: Propržite beli luk i masline isecečene na pola sa maslinovim uljem, prelijte vinom, a kad skoro ispari, dodajte seckani bosiljak i prelijte fondanom. Dodajte testeninu, kuvajte je i začinite. Završite mešanjem putera i sira. Pre serviranja dodajte svež mladi spanać.

Posebno sa maslinovim uljem pržite file lososa koje smo ranije začinili. Dodajte losos pored testenine ili na nju i premažite limunovim sokom.