Usluge Konsalting tima HoReCa asocijacije Kragujevac

Otvarate ili renovirate ugostiteljski objekat?

Želite osveženje, novi koncept, potrebna vam je pomoć da realizujete svoje ideje i ciljeve?

Normativi, recepti, dizajn, marketing, unapređenje poslovanja, konkurentnost na tržištu, odakle početi?

Želite zanimljiv jelovnik, interesantnu kartu pića, profesionalnu i preglednu vinsku kartu sa dobrim odnosom  cene i kvaliteta?

Želite da unapredite znanje vaših kuvara, konobara, recepcionera?

Potrebna vam je reklama na društvenim mrežama?

Konsalting usluge koje pružamo su zasnovane na savremenim trendovima i dobrim praksama, a takođe i na prethodnim iskustvima koje naš Tim eksperata poseduje, što je naša glavna komparativna prednost na HoReCa tržištu.

Naš tim je do sada pružio preko 200 konsalting usluga u raznim HoReCa objektima u Srbiji i inostranstvu.


Naša filozofija

Mnogo je činilaca da jedan HoReCa objekat bude vrhunski.
Potrebno je ukomponovati brojne stvari u jednu kompaktnu celinu, kako bi gosti bili zadovoljni.

Dobar objekat mora imati dobar ambijent, prijatno osoblje, kvalitetnu hranu, kvalitetnu uslugu. Potrebno je mnogo rada i znanja da svoj restoran učinite specijalnim mestom.
Morate pružiti potpuno iskustvo i doživljaj svojim gostima, da mogu da osete poruku i priču restorana.

Naša misija

Sa nama ćete dobiti sva rešenja za Vaš hotel, restoran ili fast food kako bi i Vi i Vaši gosti bili ponosni na Vaš HoReCa objekat.

Pružamo vam usluge iz oblasti konsaltinga, menadžmenta i marketinga, u vezi sa HoReCa poslovanjem.
Pomoći ćemo vam svojim rešenjima, kroz primenu znanja i iskustva stečenim u dugogodišnjem radu sa uspešnim restoranima, hotelima, fast food-ovima i kafićima.

POSTAVLJANJE JELOVNIKA

Radimo zajedno sa Vama kako bismo prilagodili vaše želje potrebama vaših gostiju.

Konsalting usluge naše asocijacije:

 • Konsalting prilikom renoviranja i otvaranja hotela, restorana, fast food-a i kafića
 • Razvoj i nadogradnja usluga prema vašim potrebama
 • Načini povećanja prodaje
 • Preporuke prilikom opremanja i odabira inventara
 • Obuka konobara i kuvara za rad na brodovima, u restoranima, hotelima
 • Izrada jelovnika, karte pića, vinske karte i normativa
 • Web marketing za ugostiteljstvo
 • Odabir gastro programa
 • Prevod ugostiteljskog materijala na engleski jezik
 • Brending identiteta Vašeg HoReCa objekta

Konsultanti

Dejan Stanković

Kulinarsko iskustvo je sticao u mnogim prestižnim restoranima kao što je restoran “Zvezdara teatar”, a šef kuhinje je bio na brodu ”Blue line” u Splitu, restoranu “Green Bar” kluba Underground, čuvenim prestoničkim restoranima “Dorian Gray”, “Ada” i “Panta Rei”. Pisao je jelovnike i postavljao kuhinje u nekoliko restorana i hotela u zemlji i inostranstvu kao što su “Azzaro Red Club”, “Poco Loco” u Pančevu, restoran “Med”, caffe restoran “House” u Beogradu, restoran “Picasso” u Budvi, caffe-restoran “Arabica” u Kruševcu, Best Western Hotel “Rogge” u gradu Resita u Rumuniji, restoran ‘’Mademoiselle’’ i restoran ‘’Terminal 7’’ u Kragujevcu, hotel Castello u Čačku, restoran ‘’Dvor’’ u Subotici. Trenutno je zaposlen kao šef kuhinje restorana ‘’Mozzarella Osteria’’ u Beogradu.
Više puta je objavljivao svoje radove za stručne časopise i bio učesnik u emisijama koje promovišu kulinarstvo. Poseduje licencu sudije Svetske kulinarske federacije, titulu Viteza trogirske gastronomije, sertifikat za somelijera, ali i zahvalnicu Britanske ambasade za saradnju i promociju Britanske kulturne baštine. Učestvovao je u nekoliko dobrotvornih akcija za decu i humanitarnoj akciji “Život za život” za pomoć obolelima od ALS-a.
Predsednik je Kulinarske federacije Srbije i počasni ambasador HoReCa asocijacije Kragujevac.

Dejan Stanković
Dejan Stanković

Miloš Jovanović

Miloš Jovanović je osvajač mnogobrojnih nagrada i medalja u kulinarstvu, predsednik Asocijacije šefova kuvara Srbije i počasni ambasador HoReCa asocijacije Kragujevac, Vitez kulinarstva Skadarlije, međunarodni kulinarski sudija i šef kuhinje čuvenog restorana ‘’Mali Vrabac ‘’ u Skadarliji.
Miloš je svoje veliko kuvarsko iskustvo i znanje stekao kao šef kuhinja po najelitnijim restoranima Kipra, Italije i Španije.
Ono po čemu je Miloš poznat jeste njegova tendencija za izborom najkvalitetnijih namirnica, kao i kreativnost pri serviranju hrane na tanjir. Do sada je izvršio konsalting usluge u preko 15 restorana. Kuvao je za Lukašenka, Dodika, Erdogana, Vučića, Novaka Đokovića itd. Pisao je jelovnike i postavljao kuhinje za preko 20 restorana u Srbiji.

Miloš Jovanović
Miloš Jovanović

Jordan Nastanović

RADNO ISKUSTVO:

 • Visoka hotelijerska škola Beograd

Od 2000. Do – 1998. Ruska Federacija. Grad Irkutsk – Sibir – Bajkalsko jezero, hotel Sunce, kompanija: Ksemi – Trejd – Kipar

Od 1998. – 1997.  Ruska federacija. Grad Moskva, firma: Prajm – Rouz, kafe poslastičarnica Gogolj – Mogolj

Od 1997. – 1996. Pekara – Toma Beograd

Od 1996. – 1995. Pekara – Aca Beograd

Od 1995. –  1994. Restoran Ham – Ham, FMP – gradonačelnik G. Čović Beograd

Od 1994. –  1991. Vojna ustanova Topčider. Hotel Bristol – Beograd

Od 1991.-   1989. Specijalna rezidencija Predsednika Libije

Od 1989. –   1985. Reprezentativni objekti JNA.SSNO. Predsedništvo SFRJ

Od 1985.  –  1984. Restoran doma Ratnog vazduhoplovstva i protiv vazdušne

Odbrane Zemun

Od 1984. –   1983. Rezidencija Predsednika Libije – Bengazi

Od 1983. –   1980. Restoran Doma JNA Beograd. Vojna ustanova Avala Beograd

Od 1980. –   1972. Gradska poslastičarnica Beograd. Proizvodnja – poslastičarstvo i pekarstvo

 • Zanimanje ili pozicija Nastavnik – predavač na smeru gastronomija – predmeti poslastičarstvo sa pekarstvom 1 i 2, primenjena gastronomska estetika iz poslastičarsva sa pekarstvom i vežbe

OBRAZOVANjE I OSPOSOBLjAVANjE

 • Datum (od – do) Osnovno obrazovanje u mestu rođenja opština Ljubovija

Srednja ugostiteljska škola za poslastičara u Beogradu Jug Bogdanova 28.

Peti stepen poslastičar specijalista Ugostiteljska – turistička škola – Beograd

Jug Bogdanova br 28.

Diploma – Viša hotelijerska škola u Beogradu,smer – Gastrologija, sa opštim uspehom 6.71  U toku studija i ocenom 10 na diplomskom ispitu, i stečenim višim odrazovanjem i stručnim nazivom MENADžER HOTELIJERSTVA.

Diploma – Visoka hotelijerska škola strukovnih studija u Beogradu, osnovne strukovne studije na studijskom programu Gastronomija sa prosečnom ocenom 7.64 ( sedam i 64/100) u toku studija i postignutim ukupnim brojem ESPB bodova 180 ( sto osamdeset).Stečeno visoko obrazovanje i stručni naziv STRUKOVNI MENADžER GASTRONOMIJE iz oblasti Menadžment i biznis broj: 2182010  29.03.2010. u Beogradu.

Jordan Nastanović
Jordan Nastanović

Jovica Jovičić

Jovica Jovičić dobitnik je Majstorskog pisma roštilja, najveći bakšiš mu je pohvala, a u svet gastronomije ušetao je sasvim slučajno.  Radio je kao voditelj i kuvar popularne TV emisije ‘’Paklena Kuhinja’’.

Išao je u trgovačku školu koja se nalazila blizu čuvenog restorana “Pod lipom” u kojem je njegov otac radio kao konobar. Preko leta zapošljava se u istom restoranu i pronalazi skrovište pod šerpama i tiganjima. Ubrzo se, kako sam voli da kaže, gubi u Bermudskom trouglu kafana – “Pod lipom”, “Grmeč” i “Šumatovac”.

Kao svaki zaljubljenik u svoj posao, Jovica Jovičić kreće u otkrivanje tajni kulinarskog sveta. Nakon šest meseci sticanja prakse u jednom porodičnom restoranu u Milanu, vraća se u Beograd i počinje da radi u čuvenom restoranu “Knez”. Koristi svaku šansu za usavršavanje u inostranstvu te odlazi u Moskvu, Atinu i Italiju gde gostuje u restoranima najpoznatijih vinarija – Sartori, Banfi, Fumaneli… Tokom snimanja filma „Spasilac“,  Jovica je svakodnevno kuvao za holivudske zvezde Denisa Kvejda, Nastasju Kinski i Žan Mark Bara kao i za reditelja Dragana Antonijevića i mnoge srpske glumce. Nakon ponovnog odlaska u Moskvu 2000. Godine, imao je priliku da kuva i u “Dači”, vikendici Vladimira Putina.

Jovica je svoje bogato međunarodno iskustvo nesebično stavljao u službu ugostiteljskih objekata. 2012. Jovica počinje da se takmiči u kulinarstvu i kao kapiten srpskog tima osvaja zlato na “Mediteraneo-u”. Medalje nastavljaju da se nižu. Tim na čelu sa Jovicom osvaja srebro u Istanbulu, u individualnom takmičenju osvaja bronzu za izradu paste, a u disciplini “Black box” naš tim osvaja Gran pri i zlatnu medalju, prvi put za Srbiju. U Solunu osvaja zlato u spremanju jela od jagnjetine i još jednu zlatnu medalju za moderno jelo. Pobednik je čuvenog kulinarskog takmičenja ‘’Biser Mora’’. Godinama se bavi aktivno konsaltingom u ugostiteljstvu.

Jovica Jovičić
Jovica Jovičić

Dr Snježana Gagić

Naziv i godina završetka fakulteta i stručni naziv: Prirodno-matematički fakultet Novi Sad, 2007, diplomirani menadžer hotelijerstva

Naziv fakulteta i godina magistrature i akademski naziv: Prirodno-matematički fakultet Novi Sad, 2008, master menadžer (modul hotelijerstvo).

Naziv fakulteta i godina doktorata i naučni stepen: Prirodno-matematički fakultet Novi Sad, 2014, doktor nauka-geonauke, turizam Oblasti naučnog i stručnog interesovanja: ugostiteljstvo, restoraterstvo, enologija i gastronomija

Povereni predmeti: Restoraterski menadžment i Kvalitet usluga u turizmu i hotelijerstvu, Standardizacija u ugostiteljstvu, Menadžment smeštaja i hotelskog domaćinstva, Hotelska prodaja i recepcijsko poslovanje, Planiranje menija i sistemi rada u gastronomiji, Ishrana i Alternativni vidovi ishrane.

Naučni i stručni rad (zbirno): samostalni autor dve stručne knjige, koautor na jednoj stručnoj knjizi, jedan rad u istaknutom međunarodnom časopisu (M22), tri rada u međunarodnom časopisu (M23), dva rada u časopisu međunarodnog značaja verifikovanog posebnom odlukom (M24), jednu naučna kritika i polemika u istaknutom međunarodnom časopisu (M25), deset radova u vodećem časopisu nacionalnog značaja (M51) i četrnaest radova u naučnom časopisu (M53). Kao autor ili koautor ima 29 saopštenja sa međunarodnog skupa štampano u celini (M33) i osam saopštenja sa međunarodnog skupa štampano u izvodu (M34).

Ostalo: Završila je brojne stručne obuke i stekla sledeće sertifikate: Food and Beverage Management, La Fondation pour la Formation Hoteliere, Manchester Metropolitan University, Belgrade, 2013, Culinary Art and International Guest Satisfaction, La Fondation pour la Formation Hoteliere, Manchester Metropolitan University, Belgrade, 2013, Succession Planning in SME-a, La Fondation pour la Formation Hoteliere, Manchester Metropolitan University, Banja Luka, 2015, Merchandising and Upselling I, La Fondation pour la Formation Hoteliere, Manchester Metropolitan University, Belgrade, 2015, Merchandising and Upselling II, La Fondation pour la Formation Hoteliere, Manchester Metropolitan University, Belgrade, Business Success Through Sustainability, Support of the Netherlands Ministry of Foreign Affairs), Budva, Montenegro, 2009, EIATEducation and Industry Advancing Together, Belgrade, 2012 i dr. Član je Udruženja ugostitelja Novog Sada i počasni član HoReCa asocijacije Kragujevac.

Dr Snježana Gagić
Dr Snježana Gagić

Mladen Pršić

Završio je Visoku Hotelijersku školu u Beogradu i specijalističke studije na Visokoj hotelijerskoj školi.

Radno iskustvo: kuvar u Hotel Queen of Montenegro, sous chef restorana Tranzit, šef kuhinje Hotela Constantin, šef kuhinje restorana Sava Nova u Beogradu, šef kuhinje restorana Pepe Nero u Beogradu, trenutno zaposlen kao šef kuhinje u restoranu Soba 207, i kao saradnik iz privrede na Visokoj hotelijerskoj školi u Beogradu.

Priznanja: preko 40 medalja na raznim gastronomskim takmičenjima. U Solunu 2015. osvojio je titulu junior šefa godine, u Alanji (Turska) titulu šefa godine kao i priznanja za najbolje jelo od piletine i najbolje jelo od ribe. Selektor je Kulinarske federacije Srbije.

Konsalting je radio u restoranu Hemingvej u Valjevu, Hotmess u Beogradu.

Mladen Pršić
Mladen Pršić
Uglješa Stepanović
Uglješa Stepanović

Stefan Ristović

Radno iskustvo : Šef kuhinje restorana Horizont , Kuvar u restoranu Velika Skadarlija, Šef kuhinje restorana Le Moliere, šef kuhinje restorana Klub Književnika, šef kuhinje restorana Milošev Konak, trenutno consultant restorana Miraduro. Član je i zamenik kapitena HoReCa asocijacije Kragujevac. Osvojio je prestižnim kulinarskim takmičenjima sledeća odličja: Na internacionalnom takmičenju u desertu – restoranski desert u Kragujevcu osvojio je 1 . mesto, 2.
Na internacionalnom takmičenju odžanom u Budvi 2017. osvojio je prvo mesto u pripremanju set menija, na Internacionalnom gastro kupu ‘’ Makedonija’’ u različitim kategorijama osvojio je jedno zlato, srebro i dve bronze, na internacionalnom kupu kuvara održanom u Sloveniji osvojio je zlato i srebro, na festivalu Ukusi Vojvodine- titulu najboljeg kuvara festival, na Gastro kupu Srbije 2018 – drugo mesto u ukupnom plasmanu, na Internacionalnom takmičenju kuvara u Sarajevu 2018- prvo mesto.
Master klassovi koje je održao: Ukusi Balkana -Kopaonik 2016 • Restoranski desert u tri koraka – Kragujevac 2017. • Upotreba tradicionalnih namirnica u modernoj kuhinji – Makedonija 2018. • Implementacija regionalnih namirnica u lokalnim restoranima -Novi Sad 2018. • Uparivanje vina sa
hranom – Vrnjačka banja 2018.

Stefan Ristović
Stefan Ristović