Kragujevački kulinari osvojili su prvo i drugo mesto na ekipnom kulinarskom takmičenju „Ukusi Vojvodine“, koje je održano u Novom Sadu. Grand prix pripao je ekipi koji su činili članovi HoReCa asocijacije Kragujevac Uroš Ercegović i Aleksandar Vujmilović, dok je drugo mesto pripalo Stefanu Ristoviću i Milici Jovanovic.

Kragujevčani su pokazali svoja kulinarska umeća u najtežoj disciplini ‘’Crna kutija’’,  gde ekipe imaju zadatak da pripreme jela od nepoznatih namirnica, i sve to pod strogim sudijskim okom čuvenih kulinara Steve Karapandže i “paklenog” Saše Mišića.

Kragujevačke kulinare na ovom takmičenju je predvodio predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac, Vujadin Vujadinović.

Black Box“ takmičenje je ozbiljna i izuzetno teška kulinarska disciplina gde ne možete da vršite neke ozbiljnije pripreme i od koje  takmičari najviše zaziru. Na test se stavljaju sve kulinarske veštine, a najviše dolazi do izražaja kulinarska maštovitost i znanje. Nakon uspeha u Beogradu i Knjaževcu prošlog meseca, Novi Sad je krunisao ovogodišnji uspeh koji je naša asocijacija postigla. Čestitam svim takmičarima, konkurencija je bila više nego ozbiljna, ali mislim da su iskustvo i uigran tim presudili da odnesemo pobednički pehar u Kragujevac’’, rekao je Vujadinović.

Na takmičenju “Ukusi Vojvodine” u Novom Sadu učestvovalo je više od 50 takmičara iz Srbije.