Kragujevački kulinari osvojili su ukupno 13 medalja, pet zlatnih i po četiri srebrne i bronzane, na petom Internacionalnom gastro turističkom šampionatu, održanom u Nišu.

Zadovoljni smo postignutim rezultatima, imajući u vidu da je bilo preko 350 takmičara iz preko 24 država sveta, poprilično loše uslove za takmičenje, a  naš takmičarski tim je skoro potpuno podmlađen i još uvek nije dobro uigran. Deo tima je morao hitno da se vrati sa niškog takmičenja u Kragujevac kako bi održali demostraciju tajlandske i jamajčanske kuhinje, pa ponovo da se vrate u Niš da nastave takmičenje, i sasvim sam uveren da je na kraju umor savladao naše takmičare”, rekao je predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac, Vujadin Vujadinović.

Tim iz Kragujevca činili su potpredsednik HoReCa asocijacije Kragujevac i mentor Vladimir Arsenijević, Vladisav Milošević, kapiten tima Uglješa Stepanović, Milan Strevanović, Nemanja Milosavljević, Luka Pecelj i Aleksandar Biševac.

Iskreno, nismo se nadali da će naši mladi kulinari uspeti da prebrode tremu i činjenicu da se pored njih takmiče dosta stariji i veštiji kulinari, međutim, naša jela su bila jako interesantna i odlično pripremljena, te medalje nisu ni ovog puta izostale. Očekuju nas velika takmičenja ove godine u Srbiji i inostranstvu, tako da nam je ovo takmičenje dobrodošlo I pružilo uvid u stvari koje još treba popraviti kako bi postigli izvanredne rezultate kao i do sada”, izjavio je mentor i nastavnik kuvarstva Vladimir Arsenijević.

Na međunarodnom kulinarskom takmičenju u Nišu kulinari su se nadmetali u raznim kulinarskim disciplinama trudeći se da prezentuju svoja umeća i da na najbolji način predstave kulinarska dostignuća svoje zemlje. O najboljima je odlučivao žiri predvođen slavnim imenima bivše Jugoslavije, kao što je Stevo Karapandža iz Zagreba, Saša Mišić (Paklena kuhinja) i master šefovima iz Izraela, Azerbejdžana, Italije, Rusije, Slovenije, Slovačke, Grčke i drugih zemalja.