Gastro kup Srbija biće održan u subotu 6. i nedelju 7. oktobra, u okviru Sajma turizma u Novom Sadu. Specijalni gost i počasni sudija biće i Michelin star restaurant chef, Đorđo Diana (Giorgio Diana) kojeg je HoReCa asocijacija Kragujevac odlikovala titulom počasnog ambasadora.

Takmičari Gastro kupa Srbija će imati jedinstvenu priliku da svoje radove predstave vrhunskom gastronomskom majstoru. Đorđo Diana je zahvaljujući svojoj strasti, profesionalizmu i predanosti kuvanju jedan od najmlađih šefova sa čuvenom Mišelinovom zvezdicom. Tokom karijere radio je u brojnim visoko rangiranim svetskim restoranima, a trenutno je zaposlen u restoranu Pier 88 u Kairu. Njegovi meniji su oličenje kreativnosti, inovativnosti, posebno fokusirani na mediteransku kuhinju koju obogaćuje azijskim začinima i molekularnim kreacijama.

Prvog dana učesnici će se takmičiti u kategorijama jelo od piletine i jelo od ribe. Drugog dana će pripremati jelo od testenine i moderno nacionalno jelo. Nadmetanje u ostale četiri kategorije, koje su specifičnog izložbenog karaktera, a to su torte, rad od čokolade, nacionalna trpeza i karving, biće organizovano tokom oba dana takmičenja.